Πώς να ξεπεράσετε την πρόωρη εκσπερμάτωση

Ζευγάρι με πρόβλημα πρόωρη εκσπερμάτωση

Μερικοί από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να ξεπεράσετε την πρόωρη εκσπερμάτωση περιλαμβάνουν τη χρήση τοπικής κρέμας ή σπρέι, την ενδυνάμωση των μυών του πυελικού εδάφους μέσω ασκήσεων, τη χρήση των τεχνικών σταμάτα-ξεκίνα, τη χρήση της τεχνικής squeeze, τη χρήση εξειδικευμένων προφυλακτικών, την άσκηση διαλογισμού, τη μείωση της έντασής σας και τη χρήση συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Τι είναι η πρόωρη εκσπερμάτωση;

Η πρόωρη εκσπερμάτωση είναι ο ελέφαντας σε κάθε δωμάτιο. Αν είστε άνδρας, είναι η πηγή ατελείωτης αμηχανίας και κάτι που προτιμάτε να μην αναγνωρίζετε. Αν είστε γυναίκα, μπορεί να είναι δύσκολο να προσεγγίσετε αυτό το θέμα με τον άνδρα σας, από φόβο μήπως το λάβει με λάθος τρόπο.

Ανεξάρτητα από την αμηχανία και τις αμήχανες στιγμές που δημιουργεί, δεν είναι και τόσο ασυνήθιστο. Υπολογίζεται ότι έως και το 30% όλων των ανδρών θα το βιώσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους, είτε αυτό είναι για σύντομο χρονικό διάστημα είτε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Στους περισσότερους άνδρες, η πρόωρη εκσπερμάτωση διαγιγνώσκεται όταν η σεξουαλική επαφή διαρκεί λιγότερο από 4 λεπτά, αλλά συνηθέστερα κατά τη διάρκεια 30 δευτερολέπτων έως 2 λεπτών. Ανεξάρτητα από το πού ανήκουν οι άνδρες σε αυτό το φάσμα, το μόνο που ισχύει παγκοσμίως είναι ότι αναζητούν απεγνωσμένα τρόπους για να βελτιώσουν αυτή την κατάσταση.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το βελτιώσετε και να ξεπεράσετε την πρόωρη εκσπερμάτωση.

8 τρόποι για να ξεπεράσετε την πρόωρη εκσπερμάτωση

1. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια τοπική κρέμα ή ένα σπρέι

Οι τοπικές κρέμες και τα σπρέι είναι από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες θεραπείες για την αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτωσης. Αυτό για τον απλό λόγο και μόνο επειδή λειτουργούν για την πλειοψηφία των ανδρών που τις χρησιμοποιούν.

Αν δεν έχετε ακούσει ποτέ πριν για αυτές τις κρέμες, ο τρόπος που λειτουργούν είναι εξαιρετικά απλός.

Η συντριπτική τους πλειοψηφία (τουλάχιστον αυτές που λειτουργούν) περιέχουν ένα ή περισσότερα συστατικά που λειτουργούν ως τοπικά αναισθητικά.

Λειτουργούν για να αναισθητοποιήσουν ή να μουδιάσουν το πέος. Αυτό σίγουρα μειώνει την πιθανότητα πρόωρης εκσπερμάτωσης, αλλά έρχεται με το κόστος της μειωμένης σεξουαλικής απόλαυσης.

Αυτό δεν είναι μεγάλη υπόθεση για ορισμένους άνδρες, αλλά για άλλους μπορεί να είναι ένας διακόπτης της συμφωνίας, καθώς η απώλεια ερεθισμάτων ή αισθήσεων θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει την απώλεια της στύσης.

Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ πριν, ξεκινήστε επιλέγοντας ένα προϊόν με πιο ήπια αναισθητικά και μετρήστε την ατομική σας αντίδραση σε αυτό.

2. Ενίσχυση των μυών του πυελικού εδάφους

Οι μύες του πυελικού εδάφους είναι οι αφανείς ήρωες της σεξουαλικής, ουροποιητικής και αναπαραγωγικής μας υγείας, αν και πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ιδέα ότι υπάρχουν καν.

Αυτοί οι μύες είναι πολύ σημαντικοί για τη στήριξη των συστημάτων οργάνων που βρίσκονται στην κάτω κοιλιακή χώρα, συμπεριλαμβανομένου του προστάτη, της ουροδόχου κύστης και στις γυναίκες της μήτρας και του κόλπου.

Όπως αποδεικνύεται, οι μύες του πυελικού εδάφους μπορούν να βοηθήσουν να διακοπεί η εκσπερμάτωση καθώς πρόκειται να συμβεί, βραχυκυκλώνοντας τα αισθητηριακά ερεθίσματα που απελευθερώνουν το σπέρμα.

Αρχικά, πρέπει να καταλάβετε ποιους μύες μπορείτε να στοχεύετε για να μειώσετε τη συχνότητα εμφάνισης της πρόωρης εκσπερμάτωσης. Ασκήσεις όπως η γέφυρα γλουτών, το Kegels, τα καθίσματα στον τοίχο και οι αλτήρες, λειτουργούν εξαιρετικά για την ενίσχυση των μυών του πυελικού εδάφους.

Μια άλλη αποτελεσματική άσκηση που λειτουργεί στους άνδρες για την ενίσχυση της αντίστασης στην πρόωρη εκσπερμάτωση είναι να διακόπτετε σκόπιμα τη ροή των ούρων στη μέση. Επαναλαμβάνοντας αυτό μερικές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας βελτιώνεται η αντίσταση της ουρήθρας και βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτωσης.

Αυτοί οι μύες γίνονται πιο αδύναμοι καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν, γεγονός που καθιστά πιο πιθανό να εμφανιστεί η πρόωρη εκσπερμάτωση και πιο σημαντικό να κάνετε αυτές τις ασκήσεις.

3. Η τεχνική Σταμάτα – Ξεκίνα

Η τεχνική σταμάτα-ξεκίνα θεωρείται παλιάς σχολής από τους περισσότερους άνδρες και στην πράξη αποτυγχάνει τις περισσότερες φορές.

Γιατί; Επειδή εξαρτάται από τη συνειδητή παύση των ωθήσεων όταν αισθάνεστε ότι πλησιάζει η εκσπερμάτωση και τη συνέχιση όταν η αίσθηση της ανάγκης έχει υποχωρήσει.

Ωστόσο, πολλοί άνδρες δεν μπαίνουν στον κόπο να σταματήσουν, και η μέθοδος αυτή αποτυγχάνει εντελώς. Φαίνεται να είναι απαραίτητη η εξάσκηση στη συνέπεια της τεχνικής χωρίς κολπική διείσδυση, μέσω τεχνικών αυνανισμού.

Για να το εκτελέσετε, φέρετε τον εαυτό σας σε αυτό το σημείο λίγο πριν από τον οργασμό 3 φορές και εκσπερματώστε στην τέταρτη προσπάθεια. Το να το κάνετε αυτό επανειλημμένα λέγεται ότι βοηθάει στην παράταση του χρόνου μέχρι να γίνει αισθητή η ανάγκη για εκσπερμάτωση.

4. Χρησιμοποιήστε την τεχνική της συμπίεσης

Η τεχνική της συμπίεσης είναι μια άλλη χειροκίνητη τεχνική που είναι μια μάλλον χαμηλών τόνων τεχνική για να προσπαθήσετε να αποτρέψετε την εκσπερμάτωση.

Λειτουργεί διακόπτοντας τη ροή του αίματος όταν γίνεται αισθητή η εκσπερμάτωση, πιέζοντας απαλά την περιοχή κάτω από την κεφαλή του πέους και εκεί όπου αρχίζει ο άξονας του πέους. Το να το κάνετε αυτό για περίπου 30 δευτερόλεπτα πριν συνεχίσετε τη συνουσία βοηθά ως μια πρόχειρη λύση, αλλά δεν θα διορθώσει το πρόβλημα μακροπρόθεσμα.

5. Χρησιμοποιήστε εξειδικευμένα προφυλακτικά

Η χρήση προστασίας κατά τη διάρκεια του σεξ αποτελεί ιεροτελεστία για πολλούς άνδρες, για τον ένα ή τον άλλο λόγο. Και ενώ τα προφυλακτικά κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους, τα περισσότερα δεν βοηθούν στη διόρθωση του προβλήματος της πρόωρης εκσπερμάτωσης.

Ωστόσο, υπάρχουν εξειδικευμένα προφυλακτικά που κατασκευάζονται ακριβώς για να βοηθήσουν σε αυτό το πρόβλημα.

Μερικά είναι παχύτερα από το μέσο προφυλακτικό, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τη διέγερση του πέους και επομένως να μειώσουν την πιθανότητα πρόωρης εκσπερμάτωσης. ,

Άλλα περιέχουν επιβραδυντές που δρουν με τον ίδιο τρόπο όπως τα αναισθητικά σπρέι ή οι κρέμες. Αυτά τα προφυλακτικά θα είναι πιθανότατα πιο ακριβά από τα απλά λιπαντικά, αλλά είναι σίγουρα ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεπεραστεί το πρόβλημα της πρόωρης εκσπερμάτωσης.

6. Εξάσκηση διαλογισμού για την πρόωρη εκσπερμάτωση

Αν αντιμετωπίζετε την πρόωρη εκσπερμάτωση, μάλλον δεν θέλετε να ακούσετε για διαλογισμό. Θέλετε άμεσα αποτελέσματα.

Ενώ υπάρχουν πράγματα που σίγουρα μπορούν να βοηθήσουν βραχυπρόθεσμα, όπως η χρήση σπρέι απευαισθητοποίησης, προφυλακτικών ή κρεμών, θα πρέπει επίσης να εξετάζετε μια μακροπρόθεσμη λύση, ώστε να μην βρεθείτε σε δύσκολη κατάσταση αν χρειαστεί.

Ο διαλογισμός στον πυρήνα του διδάσκει τον έλεγχο του μυαλού, που ευθύνεται εξ αρχής για ένα σημαντικό μέρος του προβλήματος της πρόωρης εκσπερμάτωσης.

Συχνά, το άγχος, ο φόβος της απόδοσης ή το στρες προσφέρονται για αυτό το πρόβλημα, εξηγώντας γιατί οι άνδρες που δεν είναι σίγουροι για τον εαυτό τους τείνουν να υποφέρουν από τις χειρότερες εξάρσεις.

Ο διαλογισμός θα βοηθήσει στη βελτίωση των επιπέδων τεστοστερόνης σας και προσφέρεται σε μεγάλο βαθμό για τη βελτίωση του ελέγχου της σεξουαλικής ευχαρίστησης.

7. Μειώστε την έντασή σας

Αν η επαφή σας φαίνεται περισσότερο σαν σπριντ προς τη γραμμή του τερματισμού, αυτό μπορεί να είναι το πρόβλημά σας.

Όσο πιο γρήγορες είναι οι ωθήσεις και η έντασή σας, τόσο πιο γρήγορα είναι πιθανό να εκσπερματώσετε. Προσπαθήστε να επικεντρωθείτε λιγότερο στον τελικό στόχο της εκσπερμάτωσης και περισσότερο στο να απολαμβάνετε την πραγματική πράξη του έρωτα.

Αυτό εξηγεί επίσης γιατί η τεχνική σταμάτα-ξεκίνα λειτουργεί μακροπρόθεσμα, αφού θα εκπαιδεύσετε το νευρικό σας σύστημα να χαλαρώσει. Εφόσον δεν πάσχετε επίσης από στυτική δυσλειτουργία, αυτή η συμβουλή είναι πιθανό να βοηθήσει τις περισσότερες φορές.

8. Συνταγογραφούμενα φάρμακα για την πρόωρη εκσπερμάτωση

Αν όλα τα άλλα αποτύχουν – και αυτό σημαίνει ότι έχετε δοκιμάσει πραγματικά τις άλλες συμβουλές, μια επίσκεψη στο γιατρό σας μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που απομένει να κάνετε.

Υπάρχουν συνταγογραφούμενα αντικαταθλιπτικά φάρμακα που λειτουργούν όντως για τη θεραπεία της πρόωρης εκσπερμάτωσης, είναι αρκετά αποτελεσματικά, αλλά ενδεχομένως να έχουν υψηλό κόστος.

Μεταξύ των γνωστών προβλημάτων είναι η στυτική δυσλειτουργία, καθώς οι μεταβολές των ορμονών είναι νευροδιαβιβαστές μπορεί να προκαλέσουν αυτό το αποτέλεσμα.

Αλλά δεδομένου ότι όλα τα άλλα αποτυγχάνουν, πιθανώς δεν σας απομένει άλλη επιλογή από το να επισκεφθείτε τον ιατρό σας.

Συμπέρασμα

Η πρόωρη εκσπερμάτωση βρίσκεται συχνά στο μυαλό των ανδρών που την βιώνουν, είτε ως ψυχικό μπλοκάρισμα είτε ως απλό άγχος απόδοσης.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλές τεχνικές περιλαμβάνουν πραγματική κλιμάκωση του μυαλού, με τελικό στόχο τον έλεγχο της σεξουαλικής διέγερσης και της επακόλουθης εκσπερμάτωσης.

Τα προϊόντα απευαισθητοποίησης λειτουργούν επίσης, αλλά μπορεί να φτάσουν σε ένα σημείο μειωμένων αποδόσεων ή όπου απλά σταματούν να λειτουργούν. Δεδομένου ότι όλα τα άλλα αποτυγχάνουν, συμβουλευτείτε τον ουρολόγο σας για εξειδικευμένες συμβουλές για τον προσδιορισμό της περαιτέρω πορείας.

Related Articles

Back to top button