Η απόλυτη καύση θερμίδων: Άσκηση η Μια Νύχτα Πάθους

Όταν δυσκολεύεστε να σύρετε τον πισινό σας στο γυμναστήριο, δεν είναι περίεργο που το μυαλό σας στρέφεται στην ιδέα να κάψετε θερμίδες με το σεξ. 

Στην πραγματικότητα, πολλοί από εσάς ψάχνετε κάθε μήνα αν αξίζει μια νύχτα πάθους ή αν η άσκηση είναι πραγματικά το κλειδί για την καύση θερμίδων. 

Το πρόβλημα είναι ότι η “μέση” καυτή συνεδρία ανάμεσα στα σεντόνια μπορεί να διαφέρει εντελώς από το ένα ζευγάρι στο άλλο, ανάλογα με μια ολόκληρη σειρά παραγόντων – από τις στάσεις, τη διάρκεια, το φύλο, ακόμη και το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης. Ας το θέσουμε έτσι, υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβετε υπόψη. 

Τώρα, αν αρχίσεις να φέρνεις την καταμέτρηση θερμίδων στις σεξουαλικές σου συνεδρίες, το πιθανότερο είναι ότι θα χαλάσει η διάθεση. Αλλά την ίδια στιγμή, το σεξ είναι σίγουρα ένας πολύ καλός τρόπος για να γυμναστείτε… 

Είναι το σεξ μια καλή προπόνηση; 

Αν καίει θερμίδες, πρέπει να θεωρείται “προπόνηση”, σωστά; Ωστόσο, αξίζει να θυμάστε ότι η “μέση” διάρκεια του σεξ μπορεί να διαφέρει τελείως από το ένα ζευγάρι στο άλλο, καθιστώντας δύσκολη τη μέτρηση της πραγματικής καύσης θερμίδων. 

Στην πραγματικότητα, αν οι συνεδρίες σας δεν διαρκούν πάνω από μία ώρα, είναι απίθανο να κάψετε τόσες θερμίδες κάνοντας σεξ όσες θα κάνατε κατά τη διάρκεια άλλων μορφών άσκησης – όπως το κολύμπι ή το τρέξιμο. Όλα εξαρτώνται από τον καρδιακό ρυθμό. 

Ενώ είναι υπέροχο ότι το σεξ έχει οφέλη για την υγεία και βοηθά τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο ενεργητικοί και κινητοποιημένοι, καθώς και την ικανότητα να καίνε θερμίδες, είναι σημαντικό να μην βασίζεστε στο σεξ ως μορφή άσκησης και να επιλέγετε και άλλες μεθόδους. 

Πόσες θερμίδες καίνε οι γυναίκες κατά τη διάρκεια του σεξ, σε σύγκριση με το αντίθετο φύλο; 

Ενώ ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι οι άνδρες καίνε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια του σεξ από ό,τι οι γυναίκες, υπάρχουν τόσοι πολλοί άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη – γεγονός που καθιστά αδύνατο να αποφασιστεί πραγματικά ποιος καίει περισσότερες. 

Επιπλέον, πού βρίσκονται τα ζευγάρια του ίδιου φύλου σε αυτή την εξίσωση; Με απλά λόγια, το άτομο που κάνει τις περισσότερες κινήσεις κατά τη διάρκεια του σεξ είναι πιθανό να καίει περισσότερες θερμίδες. 

Επιπλέον, η επιλογή της στάσης σας παίζει ρόλο. Αν είστε πριγκίπισσα του μαξιλαριού, το πιθανότερο είναι ότι δεν καίτε τόσα πολλά. Αν παίρνετε το προβάδισμα στην αντίστροφη καουμπόισσα, θα κάψετε περισσότερα, κυρίες μου! 

Τι θα λέγατε για ένα 30λεπτο τρέξιμο σε σχέση με το σεξ; 

Πόσο καιρό θα πρέπει να το κάνετε, *ερμ*, να το κάνετε; Ή, ξέρεις, να τρέχεις; 

Λυπάμαι που σας απογοητεύω, αλλά και πάλι εξαρτάται. Ο αριθμός των θερμίδων που καίτε κατά τη διάρκεια του σεξ εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως αναφέραμε παραπάνω. Και το ίδιο ισχύει και για το τρέξιμο. 

Στην πραγματικότητα, δεν έχει σημασία το είδος της άσκησης που κάνετε, καθώς υπάρχουν συνήθως διάφοροι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη (όπως το βάρος, η διάρκεια, ο καρδιακός ρυθμός κ.λπ.). 

Για ένα τρέξιμο 30 λεπτών έναντι μιας ιδρωμένης συνεδρίας ανάμεσα στα σεντόνια, μπορεί να εξαρτηθεί από: 

  • Τον ρυθμό με τον οποίο τρέχετε 
  • Την κλίση με την οποία εργάζεστε 

Κατά μέσο όρο, το τρέξιμο για 30 λεπτά μπορεί να κάψει οπουδήποτε μεταξύ 200 και 500 θερμίδες. Αλλά ποιο θα ήταν το αντίστοιχο σεξ; Λοιπόν… Ακούσαμε ότι η στάση με το καβουρδιστήρι βουτύρου μπορεί να κάψει περίπου 211 θερμίδες ανά 30 λεπτά. Δεν πρόκειται όμως να σας το επιδείξουμε ακριβώς αυτό… 

Πόση ώρα πρέπει να διαρκέσει το σεξ για να κάψει τόσες θερμίδες όσες καίει ένα 30λεπτο περπάτημα; 

Αν και το περπάτημα δεν θα κάνει την καρδιά σας να χτυπάει τόσο δυνατά όσο ένα τρέξιμο, μπορείτε να κάψετε 100 έως 200 θερμίδες με έναν 30λεπτο περίπατο. 

Αν προτιμάτε να αντικαταστήσετε τη βόλτα με σεξ (ποιος δεν θα το έκανε;), περίπου 30 λεπτά σκυλίσιο στυλ μπορούν να κάψουν περίπου 180 θερμίδες. Επαναλαμβάνω, θα μπορούσαν. 

Τι γίνεται με το σεξ έναντι 30 λεπτών άρσης βαρών; 

Αν προτιμάτε να παραλείψετε τα βάρη και να πάτε κατευθείαν στο κρεβάτι (όχι για ύπνο, έχοντας κατά νου…), το όρθιο σεξ θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση αντί για 30 λεπτά άρσης βαρών. 

Για κάθε 15 λεπτά όρθιου σεξ, θα μπορούσατε να καίτε περίπου 99 θερμίδες. Ξέρω τι θα προτιμούσα να κάνω… 

30 λεπτά γιόγκα έναντι σεξ

Το στοιχείο βρίσκεται στον τίτλο με αυτή τη στάση του σεξ: Ο αετός. 

Ναι, 20 λεπτά σεξ σε αυτή τη στάση θα μπορούσαν να είναι μια ισχυρή εναλλακτική λύση σε σχέση με 30 λεπτά γιόγκα, καίγοντας 120 θερμίδες. 

Πώς να αυξήσετε την καύση θερμίδων κατά τη διάρκεια του σεξ 

Μέχρι τώρα, θα με εξέπληττε αν δεν έχετε ήδη γδυθεί, έτοιμοι να πηδήξετε στο κρεβάτι. Αλλά θα χρειαστεί λίγη δουλειά για να κάψεις αυτές τις θερμίδες στο κρεβάτι, αντί για το γυμναστήριο! 

Αλλά φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι εφικτό… Πώς μπορείτε όμως να αυξήσετε τον αριθμό των θερμίδων που καίτε κατά τη διάρκεια του σεξ; Ακούστε πώς: 

  • Δώστε προσοχή στις στάσεις που απαιτούν τη μεγαλύτερη κίνηση (άρα καύση θερμίδων) 
  • Επικεντρωθείτε στη διάρκεια – Δεν πρόκειται μόνο για τη συνουσία, καθώς τα προκαταρκτικά μπορούν επίσης να ενταχθούν στο χρόνο που περνάτε σε οικειότητα με τον σύντροφό σας 

Το συμπέρασμα – σεξ ή προπόνηση; 

Η αλήθεια είναι ότι το σεξ είναι διασκεδαστικό, συναρπαστικό και πολύ πιο ευχάριστο από το γυμναστήριο. Επιπλέον, θα εξοικονομήσετε και χρήματα. Με το πρόσθετο όφελος της απελευθέρωσης χαρούμενων χημικών ουσιών, το σεξ μπορεί επίσης να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς σας και την ποιότητα του ύπνου σας, επίσης. 

Φυσικά, μια γρήγορη συνεδρία σεξ δεν θα ισοδυναμεί απόλυτα με μια προπόνηση στο γυμναστήριο “πήγαινε-έλα-πήγαινε”, αλλά τα δύο μπορούν να λειτουργήσουν τέλεια μαζί για να μεγιστοποιήσετε την εβδομαδιαία καύση θερμίδων. 

Να θυμάστε! Η διάρκεια και οι στάσεις μετράνε, οπότε μη φοβάστε να γίνετε εφευρετικοί. Απολαύστε το σεξ γι’ αυτό που είναι, χωρίς να εστιάζετε στην καύση θερμίδων κατά τη διάρκεια – ας είμαστε ειλικρινείς, αυτό είναι ο απόλυτος δολοφόνος της διάθεσης! 

Related Articles

Back to top button