Ασκήσεις για να κάψτε λίπος σε 7 λεπτά

Ασκήσεις για να κάψτε λίπος σε 7 λεπτά

Είτε έχετε κάποια ειδική περίσταση μπροστά σας είτε απλά θέλετε να αδυνατίσετε και να κάψετε πολύ σοβαρό σωματικό λίπος, σας έχουμε καλά και κακά νέα.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν θα χρειαστείτε ειδικό εξοπλισμό ή τεράστιο χρόνο. Μόλις 10 λεπτά την ημέρα, λίγος χώρος για να κινηθείτε και κίνητρο είναι το μόνο που χρειάζεστε για να φτάσετε στα όριά σας και να κάψετε λίπος.

Τα κακά νέα είναι ότι δεν θα αισθάνεστε σαν επτά λεπτά στον παράδεισο, και θα είναι δέκα λεπτά κοντά στην κόλαση. Πρέπει να ωθήσεις τον εαυτό σας στα όριά του.

Σε μια μέση προπόνηση, θα περάσετε περίπου 30 δευτερόλεπτα κάνοντας γυμναστική κάθε φορά. Ωστόσο, έχουμε μια έντονη προπόνηση διάρκειας επτά λεπτών που θα σας ωθήσει σε όλα τα επίπεδα.

Υπάρχουν επτά ασκήσεις, που διαρκούν ένα λεπτό η καθεμία χωρίς ξεκούραση ανάμεσα στις ασκήσεις. Εναλλάσσεστε μεταξύ του κάτω μέρους του σώματος, του άνω μέρους του σώματος και του καρδιακού τομέα μέσα από τις επτά δραστηριότητες για να εξασφαλίσετε ένα μεταβολικό κύκλωμα για το σύνολο του σώματος.

Και επειδή η ίδια μυϊκή ομάδα δεν γυμνάζεται συνεχώς, μπορεί να ανακάμψει ενώ γυμνάζετε ένα άλλο μέρος του σώματος.

Ακούγεται έντονο και υψηλής ισχύος, και πραγματικά είναι. Θέλετε να μεγιστοποιήσετε κάθε δευτερόλεπτο της προπόνησής σας, κάνοντας τα πάντα για το χρόνο που γυμνάζεστε.

Αυτή η ένταση οδηγεί σε μεγαλύτερη καύση λίπους κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνησή σας, αυξημένη μυϊκή ανάπτυξη και αυξημένη μυϊκή αντοχή.

Αν θέλετε πραγματικά να πιέσετε τον εαυτό σας, θα μπορούσατε να κάνετε δύο ή τρία σετ από τις επτά ασκήσεις με ένα λεπτό ξεκούρασης μεταξύ κάθε επτάλεπτης ομάδας.

Καταστρέψτε το λίπος σε μόλις επτά λεπτά με αυτές τις ασκήσεις

1. Σανίδες (Planks)

Σανίδες (Planks) για κάψιμο λίπους

Γνωρίζατε ότι οι σανίδες είναι ιδανικές για κάτι περισσότερο από τα βασικά;

Βελτιώνουν επίσης τη δύναμη στην πλάτη, τον αυχένα, το στήθος και τους ώμους σας.

Στην αρχή, μπορεί να μην είστε σε θέση να κρατήσετε τη θέση της σανίδας για πολύ ώρα, αλλά προσπαθήστε να την ελέγξετε για ολόκληρο το λεπτό, και πριν το καταλάβετε, θα έχετε πιο δυνατούς μυς του κορμού από ποτέ.

Όταν παίρνετε τη θέση της σανίδας, όταν στηρίζεστε στους αγκώνες σας, μην κρατάτε το σώμα σας πολύ ψηλά ή χαμηλά από το έδαφος.

Πρέπει η λεκάνη σας να είναι ανασηκωμένη, οι κοιλιακοί σας να είναι ενεργοποιημένοι και το σώμα σας να είναι μια ευθεία γραμμή από τον ώμο έως τον αστράγαλο.

Για να διευκολύνετε οποιαδήποτε πίεση στον αυχένα και τη σπονδυλική σας στήλη, κοιτάξτε ευθεία προς το έδαφος για να διατηρήσετε τον αυχένα και τη σπονδυλική σας στήλη ευθυγραμμισμένα.

2. Βαθύ Κάθισμα (Squats)

Άσκηση βαθύ κάθισμα

Αξιοποιώντας σχεδόν όλους τους μύες του κάτω μέρους του σώματός σας, μπορείτε να αυξήσετε τη δύναμή σας, να χτίσετε μυς, να βελτιώσετε τη σταθερότητα και να κάψετε λίπος όταν γίνονται σωστά.

Το κλειδί για να εκτελέσετε ένα μεγάλο κάθισμα είναι να διατηρήσετε τη σωστή φόρμα.

Ξεκινήστε στέκεστε όρθιοι με τα πόδια σας στο πλάτος των ώμων- η πλάτη και ο αυχένας σας θα πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένα. Καθίστε πίσω σε ένα κάθισμα σαν να κάθεστε σε μια φανταστική καρέκλα, σπρώχνοντας τα γόνατά σας προς τα πίσω. Βεβαιωθείτε ότι τα γόνατά σας δεν ξεπερνούν τα δάχτυλα των ποδιών σας. Οι γοφοί και οι μηροί σας θα πρέπει να είναι παράλληλοι με το δάπεδο. Στη συνέχεια, επιστρέψτε σε όρθια θέση με ελεγχόμενο τρόπο.

3. Σκουλήκι στη αγκύλης με κάμψεις (Inchworm με push-up)

Αυτά τα push-ups με συστροφή προσθέτουν μια επιπλέον προπόνηση για τον κορμό και τα χέρια σας.

Ξεκινήστε όρθιοι με τα πόδια σας στην ίδια ευθεία με τους γοφούς και τους ώμους σας. Αρθρωθείτε στα γόνατα και φέρτε τα δάχτυλά σας στο έδαφος, περπατώντας τα χέρια σας προς τα εμπρός σε θέση push-up.

Διατηρώντας το σώμα σας άκαμπτο, φέρτε το στήθος και το πάνω μέρος του σώματός σας στο πάτωμα. Σηκωθείτε ξανά στην αρχική σας θέση για κάμψεις, περπατήστε τα χέρια σας προς τα πίσω μέχρι να βρεθούν μπροστά από τα πόδια σας, λυγίστε στους γοφούς και σταθείτε όρθιοι.

4. Πλευρικό κάθισμα σε αντίστροφο άλμα

Συνδυάστε το βαθύ κάθισμα (squats) με τις προβολές ποδιών (lunges) με αυτό το πλάγιο κάθισμα (squat) για να αντιστρέψετε to lunge skip. Ξεκινήστε με τη μία πλευρά για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αλλάξτε στην άλλη πλευρά.

Ξεκινήστε όρθιοι με τα πόδια σας στο πλάτος των γοφών, καθίστε πίσω στο κάθισμα και στη συνέχεια χαμηλώστε το ένα πόδι πίσω σας σε αντίστροφο βύθισμα μέχρι τα γόνατά σας να λυγίσουν σε γωνία 90 μοιρών, και στη συνέχεια μετατοπιστείτε προς τα εμπρός στο μπροστινό πόδι.

Σπρώξτε και με τα δύο πόδια και κάντε ένα βήμα προς τα μέσα, σηκώνοντας το πίσω πόδι σας και φέρνοντάς το προς τα εμπρός, ώστε το πίσω πόδι σας να προσγειωθεί πίσω σας σε θέση ανάστροφου lunge.

Μεταβείτε στο skip σπρώχνοντας το πίσω πόδι σας, οδηγώντας το προς τα εμπρός σε κίνηση skip και λυγίζοντας το προς τα εμπρός σε γωνία 90 μοιρών μπροστά σας.

5. Burpees

Plank jump

Τα burpees είναι σκληρά, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό, αλλά λειτουργούν. Ανεξάρτητα από το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης, τα burpees θα σας προκαλέσουν και ένα λεπτό είναι αρκετό για να σας αφήσει να λαχανιάσετε.

Ξεκινήστε στέκοντας με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των ώμων, πέστε κάτω στο έδαφος και τοποθετήστε τα χέρια σας με την παλάμη προς τα κάτω στο πάτωμα και στις δύο πλευρές των ποδιών σας. Με την ίδια κίνηση, πηδήξτε τα πόδια σας πίσω πίσω σας, ώστε να καταλήξετε σε θέση σανίδας.

Μόλις φτάσετε εκεί, εκτελέστε ένα πλήρες κάθισμα πριν ανεβάστε απότομα τα πόδια σας πίσω ανάμεσα στα χέρια σας και, στη συνέχεια, πηδήξτε στον αέρα με τα χέρια σας τεντωμένα πάνω από το κεφάλι σας.

6. Έλξεις (Pull-ups)

Μια άλλη άσκηση υψηλής έντασης που λειτουργεί είναι τα pull-ups- είναι φανταστικά για την οικοδόμηση μυών και την καύση λίπους. Αν δεν έχετε στο σπίτι σας μπάρα για pull-ups, πιθανόν να υπάρχει κάποιο υπαίθριο γυμναστήριο κοντά σας και είστε έτοιμοι.

Οι έλξεις  χτίζουν τον πυρήνα και τα χέρια σας και σας βοηθούν να χάσετε λίπος, ενώ αυξάνουν τους μυς των γλουτών, των πήχεων και των ώμων σας.

Ξεκινήστε με τη λαβή σας στο πλάτος των ώμων και εκτελέστε τις με αργό, ελεγχόμενο τρόπο αντί να χρησιμοποιείτε την ορμή για να σηκωθείτε. Αποφύγετε να έχετε τα χέρια σας πολύ ανοιχτά, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει την προεξοχή των αγκώνων σας σε άβολη γωνία, οδηγώντας σε τραυματισμό.

7. Πτωτικές Κάμψεις (Decline push-ups)

Οι κλασικές κάμψεις (push-up) προσθέτουν ορισμό στους μυς του στήθους σας- ωστόσο, τα μια κάμψη με πτώση θα απογειώσουν την προπόνηση του στήθους σας.

Ξεκινήστε παίρνοντας την ίδια θέση που θα παίρνατε για ένα κανονικό push-up, αλλά αυτή τη φορά, ανεβάστε τα πόδια σας σε μια καρέκλα, έναν πάγκο ή ακόμα και σε μια μπάλα γυμναστικής ή ιατρική μπάλα.

Ορίστε, λοιπόν, επτά ασκήσεις που εκτελούνται για ένα λεπτό η καθεμία και οδηγούν σε καμένο λίπος σε λιγότερο από δέκα λεπτά! Για μέγιστα αποτελέσματα, επαναλάβετε το πλήρες κύκλωμα δύο ή τρεις φορές με ένα λεπτό διάλειμμα.

Είστε έτοιμοι να ενισχύσετε την προπόνησή σας;

Αν αισθάνεστε τακτικά κόπωση, χαμηλά κίνητρα και γενικά νιώθετε ότι τρέχετε με άδεια χέρια, αυτό μπορεί να σημαίνει χαμηλή τεστοστερόνη. Είστε έτοιμοι να βελτιώσετε τα επίπεδα ενέργειας, τη μυϊκή ανάπτυξη, την αντοχή και τη λίμπιντο και να τα σπάσετε στο γυμναστήριο; Τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος!

Το Testogen μπορεί να αυξήσει με ασφάλεια και φυσικά την τεστοστερόνη σας με μόλις τέσσερις κάψουλες ημερησίως. Αντιστρέψτε τα σημάδια της χαμηλής τεστοστερόνης με τα 100% φυσικά συστατικά του Testogen και βιώστε περισσότερη ενέργεια, αυξημένη λίμπιντο και ενισχυμένη μυϊκή ανάπτυξη.

Related Articles

Back to top button