Οργασμός: Ο καλύτερος τρόπος να φροντίσετε την καρδιά σας

Ζευγάρι σε οργασμό

Υγιεινή διατροφή, σωματική άσκηση, λίγο αλκοόλ, καθόλου κάπνισμα.

Αυτές είναι, σε γενικές γραμμές, οι βασικές συστάσεις για να προστατεύετε την καρδιαγγειακή υγεία σας και να  αποφύγετε το κίνδυνο της καρδιακής προσβολής.

Αλλά υπάρχει ένας διασκεδαστικός και ευχάριστος τρόπος να φροντίσετε την καρδιάς σας: είναι σεξ.

Ακόμη καλύτερα το σεξ με «αίσιο τέλος». Αυτό που προτείνουν οι ειδικοί είναι να φτάσετε σε οργασμό.

Τα οφέλη του σεξ είναι γνωστά για πολύ καιρό.

Από το κάψιμο θερμίδων, που εξαρτάτε από την ένταση και την διάρκεια της ερωτική πράξης, έως στην μειώσει του στρες, την αύξηση της αυτοεκτίμησης, την βελτιώσει της διάθεσης, κλπ.

Το συχνό σεξ, μια με δυο φορές την εβδομάδα, βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς αυξάνει έως 30% τα επίπεδα της αντίσωμα ανοσοσφαιρίνης Α, η οποία έχει μεγάλη συμμετοχή στην πρόληψη των ασθενειών και λοιμώξεων.

Αλλά, ο μεγάλος κερδισμένος είναι η καρδιά.

Οι μελέτες έχουν δείξει όπως οι άνδρες που έχουν σεξουαλικές σχέσεις δύο φορές την εβδομάδα έχουν τις μισές πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή από ό, τι εκείνοι που το κάνουν μια φορά το μήνα.

Ο οργασμός, όχι τόσο ο αντρικός οργασμός άλλα ειδικά ο γυναικείος οργασμός, φαίνεται να είναι το ακρογωνιαίο λίθο ολόκληρου του ζητήματος.

Γνωρίζουμε ότι κατά τη στιγμή της αποκορύφωσης απελευθερώνονται διαφορετικές ορμόνες, όπως η αδρεναλίνη, ενδορφίνες και ωκυτοκίνη .

Η αύξηση των επιπέδων της ωκυτοκίνης τις στιγμές της αποκορύφωσης είναι σημαντικά μεγαλύτερη στις γυναίκες παρά στους άνδρες.

Αυτές οι ορμόνες λειτουργούν ως αγγειοδιασταλτικά, επιτρέποντας την καλύτερη κυκλοφορία και προλαμβάνοντας τις θρομβώσεις.

Επιπλέον, η αυξημένη έκκριση της ωκυτοκίνης που παρουσιάζεται κατά την περίοδο της διέγερση και του οργασμού στις γυναίκες έχει ένα ισχυρό αναλγητικό αποτέλεσμα, ενισχύει την επούλωση τραυμάτων και προωθεί τη χαλάρωση και το ύπνο.

Υπάρχει ακόμη ένα κίνητρο για συχνότερο σεξ.

Στην διάρκεια της συνουσίας αυξάνετε η έκκριση οιστρογόνων, με την οποία το δέρμα διατηρείται ενυδατωμένο  και σφιχτό, και τα μαλλιά λαμπερά.

Επίσης, ενθαρρύνεται η παραγωγή της αυξητικής ορμόνης, που βοηθάει να έχετε πιο νεανική εμφάνιση. Όλα τα μυστικά της ομορφιάς στα χέρια σας.

Related Articles

Back to top button